انواع متریال مدرن جهت استفاده در نما

انواع متریال مدرن جهت استفاده در نما

انتخاب متریال مناسب به‌منظور طراحی نمای ساختمان به‌مراتب کاری تخصصی است که اگر بدون اطلاعات فنی از سازه‌های مختلف وارد این عرصه شوید، یافتن آن نمونه‌ای که با ویژگی‌های ساختمان شما همخوانی داشته باشد، به‌درستی صورت نمی‌گیرد. انواع متریال جهت استفاده در نما دارای مؤلفه‌ها و مشخصه‌های خاصی هستند، بدین ترتیب باید دانست هرکدام فقط در برهه و شرایطی ویژه توان اجرایی قابل قبولی از خود به نشان می‌گذارند. با این توضیحات اگر به دنبال یک نمای ساختمان ایده‌ال هستید که هم زیبایی و هم دوام را یکجا به شما تقدیم نماید، ناچارید تا حدی از ویژگی‌ها و نقاط مثبت و منفی از هر متریال چون ترمووود، فایبر سمنت و … شناختی نسبی به دست آورید.

متریال های قابل‌استفاده در نمای ساختمان مدرن:

درگذشته انواع متریال جهت استفاده در نما فقط جنبه مقاومتی داشتند و در عمل مزیت‌های دیگری چون عایق‌بندی، ضربه‌پذیری، عدم جذب رطوبت و … را به ساختمان‌ها نمی‌بخشیدند. ازاین‌رو برای ساکنین آنها تفاوت چندانی نداشت که نمایشان ساده باشد یا نماسازی ایدئال و متناسب با محیط جغرافیایی و شرایط جوی بر روی آن سوار گردد. ولی امروزه نماها با متریال‌های مهندسی سازی شده توانسته‌اند، در ارتقا سطح کیفی ساختمان‌ها گام‌های مؤثری بردارند، ازاین‌رو با استقبال فراوانی روبرو هستند.

نمای ساختمان ترمووود:

تغییر بافت چوب و ایجاد نمونه‌هایی مقاوم در برابر شرایط جوی، دوست داران نماهای چوبی را شگفت‌زده نموده است. نمای ترمووود نگرانی‌های استفاده از چوب را مرتفع ساخته و با حذف نقاط منفی چوب خام در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین و مقاوم‌ترین سازه‌ها در قالب چوب مهندسی سازی شده است. فناوری‌های به‌کاررفته در این صنعت سبب شده بتوان از زیبایی چوب اما با ساختاری مستحکم‌تر و پایدارتر بهره برد.

انواع متریال مدرن جهت استفاده در نما
انواع متریال مدرن جهت استفاده در نما

نما با متریال فایبر سمنت:

یکی دیگر از انواع متریال جهت استفاده در نما، فایبر سمنت این پنل‌های مقاوم سیمانی هستند که با بافت، نقش و رنگ‌های متنوع، ویژگی‌های ارزنده‌ای چون ضد حریق بودن، ضد خوردگی و … را به ساختمان‌ها اعطا می‌کنند. همچنین نمای ساختمان فایبر سمنت به خاطر سرعت عمل بالا در نصب، ارائه نمایی یکنواخت‌تر، قابلیت شست‌وشو و … برای دوست داران نماهای سیمانی گزینه‌ای ایده‌آل‌تر به شمار می‌روند.

نما با متریال کامپوزیت آلومینیوم:

کامپوزیت آلومینیوم را اغلب به‌عنوان بخشی از نما و ترکیبی گران‌بها در کنار دیگر عناصر مانند شیشه استفاده می‌کنند و نمایی کاملاً رسمی و اداری را به ساختمان‌ها به مدد ورق‌های فلزی با رنگ‌بندی متنوعشان می‌بخشند. بزرگ‌ترین مزیت نماهای مدرن نصب و اجرای سریع آنها است که کامپوزیت نیز از آن بی‌بهره نمانده و سرعت اجرا و اتمام پروژه در مدت‌زمان کوتاه، آن را برای ساختمان‌های بزرگ با نماهای وسیع مناسب نموده است.

نما با متریال شیشه ای کرتین‌وال:

نمای شیشه‌ای کرتین وال یا دیوار پرده‌ای، به علت انتقال بار به شاسی‌ها و لامل‌های خود و عدم تحمیل آن به سازه اصلی ساختمان، یکی از بهترین انواع متریال جهت استفاده در نما به شمار می‌رود. این سازه حتی در زمان مواجه با عوامل بیرونی چون باد، طوفان، لرزش و … با طراحی مدرن خود از ساختمان در برابر بار مرده محافظت کرده و به مدد شاسی‌کشی‌هایش از پس این فشارها به‌تنهایی برمی‌آید.

از مزایای بارز آن می‌توان به استفاده از مصالح سبک در ساخت، تهویه راحت، امکان آب‌بندی و هوابندی، ساختاری ایستا و … اشاره نمود که آن را به یکی از نماهای خشک پرطرفدار مبدل ساخته است.

نما با متریال سرامیک خشک پرسلانی:

سرامیک خشک پرسلانی از متریال‌هایی است که عرصه خاصی را برای جولان انتخاب نکرده و در هر گوشه و کنار چه در فضاهای باز و چه سرپوشیده، چهره‌ای مقاوم و دوست‌داشتنی را از خود به نمایش گذاشته است. گاهی آن را می‌توان در ایستگاه‌های مترو و پایانه‌های مسافربری یافت و گاه در گوشه ساختمان‌های مسکونی، قطعاتی زیبا از آن را دید که به‌منظور مستحکم نمودن بنا مورداستفاده قرارگرفته‌اند. البته ساختمان‌های تجاری و اداری نیز می‌توانند به‌دلخواه خود را به آن بیارایند و با این نمای برتر روز دنیا به نهایت شکوه و جلال مدنظرشان برسند.
در حال حاضر دو مدل از این نما وجود دارد که بانام‌های سرامیک خشک مجوف پرسلانی و سرامیک خشک توپر پرسلانی به فروش می‌رسند و هریک زیبایی و کارایی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند.

نمای دو پوسته:

نمای دو پوسته نیز یکی از انواع متریال جهت استفاده در نمای ساختمان بوده که در کشور ما متناسب با اقلیم محل اجرا، انتخاب‌شده و سعی می‌شود، پوسته‌ها علاوه بر شباهت عملکردی قادر باشند، زیبایی بصری ایجاد نموده و در صورت نیاز با اجرایی خاص بارهای گرمایی و سرمایی ساختمان را تا حد قابل‌توجهی کاهش دهند. در اجرای این نما معماران می‌کوشند علاوه بر ایجاد هم‌زیستی مسالمت‌آمیز بین دوپوسته، طرحی‌های خلاقانه‌ای را پدیدآورند. همچنین با انتخاب یک الگوی مناسب، علاوه بر اجرای نمایی مستحکم و با تاب‌آوری بالا و با امکان برقراری جریان هوا بین دوپوسته، بار اضافی به اسکلت ساختمان‌ها وارد نسازند.

Call Now Button