نمای سرامیک خشک پرسلانی

نمای سرامیک خشک پرسلانی: سرامیک از گذشته تا امروز

نمای سرامیک خشک پرسلانی، از جمله مدرن‌ترین نماهای خشک دو پوسته محسوب می‌شود. اساس این نما برگرفته از چینش پنل‌های سرامیک بر تجهیزاتی است که اغلب از جنس آلومینیوم بوده و قبلاً بر سطح خارجی نما نصب شده‌اند. استفاده از سرامیک‌ها در تاریخ بشر قدمت دیرینه دارد؛ حتی نشانه‌هایی مبنی بر کاربرد نماهای سفالین در تمدن اتروسک‌ها دیده شده که پیشینه‌ای بالغ بر ۲۰۰۰ سال دارد. این نما کاربرد گسترده‌تری از پیش یافته‌است و می‌توان آنها را در نمای ساختمان‌ها با کاربری‌ مختلف دید.

سرامیک پرسلانی چیست؟

پرسلان نوعی سرامیک مدرن است که با نوع قدیمی آن که به طور عمده از رس یا کائولن تهیه می‌شد تفاوت جدی دارد. پرسلان از سفال یا سرامیک شفاف تر بوده و رنگ سفیدی دارد. پرسلان اکثراً برای مقاصد فنی تولید می‌شود و کاربرد زیادی در صنعت دارد. جذب آب پرسلان بسیار پایین بوده و در حد صفر است. از دلایل به کاربردن آن در نماسازی می‌توان به این نکته اشاره کرد که بر خلاف سرامیک‌های معمولی رنگ خود را تا مدت‌ها حفظ کرده و زیباییش را از دست نمی‌دهد.

مزایا و ویژگی‌های نمای سرامیک خشک پرسلانی

همانند نماهای دوپوسته دیگر قابلیت تهویه هوای بالایی دارد، به عبارت دیگر جریان هوا در فضای خالی میان دوپوسته جریان دارد. از مزایای این امر می‌توان به این اشاره کرد که:

یک ناحیه فشار در پشت پوسته اول یعنی جایی دور ازمحل اعمال بارهای اصلی، ایجاد می‌کند؛ در قدم بعدی یک عایق حرارتی بسیار خوب است که از خروج گرمای تولیدشده از ساختمان ممانعت به عمل آورده و گام بزرگی در جهت بهینه‌سازی انرژی برمی‌دارد. از طرفی می‌تواند یک عایق خوب برای رطوبت نیز می‌باشد. به علاوه این جنس از ماده به نحو احسن امواج صوتی را با سطح صاف خود بازتاب می‌کند.

نمای سرامیک خشک پرسلانی کاملاً سازگار با محیط است، قابلیت بازیافت و استفاده مجدد در بناهای دیگر را دارند و هیچ گونه ضایعات و نخاله‌ای را از خود برجای نمی‌گذارند.

نمای سرامیک خشک پرسلانی
نمای سرامیک خشک پرسلانی

انواع روش نصب نمای سرامیک خشک پرسلانی

سرامیک‌های خشک پرسلانی خود دارای دو نوع هستند:

  • مجوف: به صورت متخلخل و سوراخ دار می‌باشند.
  • توپر(فول بادی): بدنه آنها کاملاً یکدست است.

این دو نوع از سرامیک‌ها به سه روش در نمای سرامیک خشک پرسلانی نصب می‌شوند:

در روش اول که به آن روش نمایان می‌گویند، نمای سرامیک خشک پرسلانی را با استفاده از کلیپس‌هایی  با رنگ‌های استاتیک و همرنگ با سرامیک، بر روی ریل‌ها و رانرها نصب و رگلاژ می‌کنند. از مزایای این روش استحکام و سرعت نصب بالاست که به همین علت در ایران مورد استقبال قرار گرفته‌اند.

در روش دوم که به روش غیرنمایان شیاری معروف است، با به‌کارگیری دستگاه‎‌های مخصوص شیارزن، شیارهایی با عمق مناسب تحت زاویه ۴۵ درجه در پشت سرامیک ایجاد کرده، کلیپس‌ها را درون این شیارها محکم می‌کنند سپس بر روی پروفیل نگهدارنده آویزان می‌کنند.

در روش سوم که برگرفته از دیتیل شرکت KEIL آلمان بوده  از انکر برای اتصال سرامیک به تجهیزات مکانیکی به نام کلمپ استفاده می‌شود؛ پس از آن سرامیک بوسیله کلمپ به پروفیل نما متصل شده و نمای سرامیک خشک پرسلانی شکل می‌گیرد.

Call Now Button