نمای کرتین وال

نمای کرتین وال، تلالو شیشه در نمای ساختمان

نمای شیشه ای کرتین وال

نمای کرتین وال از نماهای مدرن می‌باشد که تعریف آن به صورت خیلی کلی، متشکل است از پنل‌های شیشه‌ای و سازه‌ای تقریباً جدا از سازه‌ی اصلی که وزن خود، وزن پنل‌ها و بارهای اضافی  وارد بر نما را تحمل می‌کند. با این حساب نمای کرتین وال هیچ نیرویی جز یک سری نیروهای واقعاً ناچیز، بر سازه وارد نمی‌کند.

سازه نگهدارنده در نمای کرتین وال

سازه نگهدارنده شامل قاب‌هایی  است که در جهت های افقی و عمودی قرار گرفته و شیشه را در برمی‌گیرند و به آن‌ها لامل گفته‌می‌شود. لامل‌های افقی و عمودی عموماً از جنس آلومینیوم هستند و ممکن است در اندازه‌های طولی‌راستای قائم و افقی با نظر طراح متفاوت باشند.

تاریخچه نمای کرتین وال

استفاده از نمای Curtain wall از سال ۱۹۳۰ با گسترش آلومینیوم به شکل یک ماده خام ساختمانی، به عنوان نمایی بسیار مدرن مطرح شد و تا امروز وجهه مدرن خود را با پذیرفتن تغییراتی حفظ کرده است؛ البته بیشتر شاهد کاربری این نما در ساختمان های بسیار بلند بوده‌ایم که با توجه به ظرفیت عظیم و کارکرد آن امری طبیعی به نظر می‌رسد.

ویژگی‌های‌ نمای کرتین وال

از مهمترین ویژگی‌‌های این نما، سبکی آن است که بار اضافی بر شالوده ساختمان وارد نمی‌کند و مقاومت خوبی هم در برابر بارهای اضافی حتی ارتعاشات حاصل از زلزله دارد. علاوه بر ظاهر مدرن و زیبا، میزان نور طبیعی موجود در داخل بنا را افزایش می‌دهد و مصرف انرژی را به حد بهینه نزدیک می‌سازد. گذشته از آن این نوع، عایق خوبی در مقابل صوت، گرما و رطوبت است.

قاب بندی، اجرا و نصب کرتین وال

در شیوه قدیمی‌تر نصب این نما، قاب‌بندی انجام نمی‌شود و شیشه‌ها با روش خاصی از طریق بست‌هایی به سازه نگهدارنده یا لامل‌ها متصل می‌شوند. از مزیت های این روش که به آن فریم‌لس می‌گویند، پیوستگی نما است و هیچ درز و بندی میان شیشه‌دیده نمی‌شود؛ اما استفاده از این روش در ارتفاع زیاد مناسب به نظر نمی‌رسد.

سیستم دارای قاب بندی نیز خود به دو نوع صورت می‌گیرد

در روش استیک (Stick) قاب بندی نمای کرتین وال، تمام مراحل نصب در محل ساختمان صورت می‌گیرد؛ لامل‌های عمودی در جهت طولی نما و لامل‌های افقی در جهت دیگر، در همان زمان نصب قرارداده‌شده و به هم متصل می‌گردند.

در روش نوین‌تر (Unitized) ، اتصال لامل‌ها در کارگاه صورت گرفته و پنل‌ها در آن‌ها جاسازی می‌شود و به صورت از پیش آماده به ساختمان منتقل می‌گردد تا فقط بر روی نما قرار‌گیرد. با این اوصاف این روش بسیار سریع بوده و مخصوص پروژه‌های عظیم است.

شایان ذکر است که لامل‌های به‌کار رفته در نمای کرتین وال از جنس آلومینیوم است، که به روش اکستروژن تولید شده تا به صورت یکسره باشد.

توانایی ترکیب نمای کرتین وال با نماهای‌دیگر

نمای کرتین وال ظرفیت خوبی برای ترکیب با نماهای دیگر دارد و به راحتی می‌توان از پنل‌های شیشه‌ای، سنگی، سرامیکی یا آلومینیوم کامپوزیت به طور همزمان استفاده کرد؛ به همین خاطر است که این نما در ردیف اول نماهای مدرن قرار‌می‌گیرد. بدیهی است که این عملکرد به کاربری ساختمان مربوط است. البته باید توجه داشت که در چنین ترکیبی شکل محاسبات تغییرات عمده‌ای خواهد داشت، چرا که ممکن است تغییرات دیفرانسیلی در طول پنل‌ها که بر اساس تغییرات دما یا تنش حاصل از بارهای اضافی شکل می‌گیرند اهمیت یابد.

انواع نمای کرتین وال

نمای کرتین وال در دو دسته کلی استیک (Stick) و یونیتایز شده (Unitized) قرار می گیرد و نمای کرتین وال استیک (Stick) بر اساس جنس و نوع لامل ها به انواع:

فریم‌لس یوچنل (U-channel Frameless) ، فول فریم لس (Full Frameless step unit) ،  فیس‌کپ (Face Cap) تقسیم بندی می‌شوند.

مشاهده اطلاعات کامل سیستم نمای کرتین وال یا نمای لامل شرکت نمای مدرن آراد

Call Now Button