نمای کامپوزیت یک نماهای قابل اجرا بر روی ساختمان است که با استفاده از ورقهای آلومینیومی و مواد پلی اتیلن ساخته می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره اجرای نمای کامپوزیت با ما همراه باشید.
نمای کامپوزیت چیست؟
نمای کامپوزیت یکی از نماهای قابل اجرا بر روی ساختمان است که با استفاده از ورق های آلومینیومی و مواد پلی اتیلن ساخته می شود. اجرای نمای کامپوزیت ساختمان بر اساس ورق های آلومینیومی کامپوزیت به روش های نظیر فیکس، هنگ و L,H قابل اجرا می باشد. برای جلوه بیشتر نماهای کامپوزیتی سایر متریال ها مثل سنگ، شیشه، چوب، بتن و … به کامپوزیت ترکیب می کنند که ظاهری بسیار زیبا و شیکی را برای ساختمان به ارمغان می آورد.
ورق های کامپوزیتی که امروزه وارد بازار شده اند دارای طرح ها و رنگ های متنوعی هستند. اجرای نمای کامپوزیت علاوه بر نمای ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی با توجه به کاربرد آن در دکوراسیون داخلی ساختمان همچون سقف، شومینه و نماسازی دیوارهای داخلی مورد استفاده قرار می گیرد.
اجرای نمای کامپوزیت چگونه است؟
یکی از نماهای که با توجه به مقرون به صرفه بودن آن امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است اجرای نمای کامپوزیت است. یکی از پازل های مهم هر ساختمانی علاوه بر استحکام و مقاومت اسکلتی ساختمان، نمای اجرایی ساختمان است که به علت اینکه مورد توجه همگان قرار می گیرد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از این نما بیشتر برای جایگاه های سوخت، ساختمان ها، تابلوهای تبلیغاتی مغازه ها استفاده می شود.
مصالحی که به عنوان نما برای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد اگر با بافت شهری هماهنگی بیشتری داشته باشد زیبایی و جذابیت بیشتری به ساختمان می دهد به همین دلیل معماران و طراحان سازه با اجرای نمای کامپوزیت (کامپوزیت بسیار منعطف و شکل پذیر است) بر روی ساختمان ها به راحتی این جلوه زیبا را ایجاد کرده اند.

روش های اجرای نمای کامپوزیت:
- اجرا به روش ثابت یا فیکس
- اجرابه روش ریلی هنگینگ
- اجرابه روش L , H
در روش ثابت یا فیکس ورق های کامپوزیتی توسط پرچ یا پیچ محکم بر روی زیر سازهای آلومینیومی یا آهنی ثابت و فیکس می شوند و مرحله نصب آن با سرعت بالاتری انجام می شود. اجرای نمای کامپوزیت با روش ثابت با توجه به این که عمل آب بندی آن با دوبل مکانیکی و با خم کردن ورق های کامپوزیتی انجام می شود از نفوذ آب به زیر کار ممانعت می کند.
روش ریلی هنگینگ ورق های کامپوزیتی با استفاده از شیارهای تعبیه شده به صورت ریلی بر روی پروفیل های آلومینیومی نصب می شوند و برای محافظت آن در برابر خوردگی ما بین آهن و آلومینیوم از لاستیک دی الکتریکال استفاده می شود.
روش L , H مانند روش ثابت است با این تفاوت ورق های کامپوزیتی پس از برش در پروفیل ها به شکل L و H در می آیند و روش اجرای آن کم هزینه تر و سریع تر می باشد. از معایب این روش این است که در ابعاد بزرگ به مرور زمان تغییر شکل داد و با وزش باد ایجاد سر و صدا می کنند و برای استفاده در نمای ساختمان توصیه نمیشود.