نمای کرتین وال فیس کپ Face Cap

نمای کرتین وال فیس کپ، یکی از جذاب‌ترین و مورد توجه‌ترین روش‌های زیباسازی و بهبود نمای ساختمان‌هاست که در دهه‌های اخیر بسیار مورد توجه معماران و طراحان قرار گرفته است. این سیستم نه تنها از زیبایی و جلوه زیادی برخوردار است، بلکه امکان می‌دهد تا ساختمان‌ها را به یک آثار هنری مدرن تبدیل کند.

نمای فیس کپ یا Face Cap چیست؟

نمای فیس کپ Face Cap، تلفیق دو عنصر شیشه و آلومینیوم توانسته نمای زیبا و جذابی را در ساختمان‌های کنونی به نمایش بگذارد که البته بسیار منحصربه‌فرد و انعطاف‌پذیر است. کرتین وال، نوع جدید و مدرن نماهای شیشه‌ای است که چشم هر رهگذر را به خود خیره کرده و توجه آنها را به خود معطوف نموده، به‌گونه‌ای که با افکار بیننده رابطه برقرار کرده و تا مدت‌ها میهمان ذهن او باقی می ماند.

نمای استیک (Stick)، به سه‌شاخه کلی: (کاست دار) U-channel Frameless ، Frameless  و Face cap تقسیم می‌شود که این سه نمونه در کل ازنظر مباحثی چون مقاومت و عایق پذیری مصالح آن یکسان بوده و وجه تمایز آن‌ها فقط اجرای درپوش فشاری (Pressure Plate) در فیس کپ Face cap و عدم وجود آن در Frameless می باشد.

نمای فیس کپ face cap
نمای فیس کپ face cap

در سیستم فیس کپ Face cap ، پروفیل‌ها به‌صورت عمودی و افقی جهت ایجاد فریم طراحی می‌شوند و شیشه که عنصر اصلی کار است باید داخل فریم‌ها قرارگرفته و سپس با همان درپوش‌ها (Pressure Plate) هایی که ذکر شد ، بواسطه اتصالات پیچ به لامل های آلومینیومی متصل شوند. دقت نمایید در اینجا هیچ قابی وجود ندارد و شیشه به‌صورت مستقیم بر روی پروفیل یا همان لامل پیچ خواهد شد.

نشست‌های ساختمانی به عنوان مشکلی برای طراحان نما در هر دوره‌ای وجود داشته است. فیس کپ با توجه به این معضل راه‌حلی را در طراحی خود معرفی می‌کند که علاوه بر آب‌بندی ، ضریب مقاومت ساختمان را بالا می‌برد و نصب آن را به خاطر پروفیل‌ها به‌گونه‌ای امکان‌پذیر می‌کند که سازه می‌تواند بر همین پروفیل‌ها متکی بوده و دیگر احتیاجی به زیرسازی برای نما نمی‌باشد.

فشارهایی که ممکن است ازهرجهت چه به‌صورت افقی و چه به‌صورت عمودی بر ساختمان وارد ‌شود، مانند زلزله و باد سنجیده شده و حتی مقاومت در برابر وزن شیشه‌های به‌کاررفته در این سازه به‌گونه‌ای در نظر گرفته می‌شود که علاوه بر مرتفع نمودن آنها، یک سپر قوی در برابر حرارت و صدا محسوب شود. برای تنظیم نور هم طراحان قادرند برحسب نیاز و سلیقۀ خود با بالا بردن یا کم نمودن میزان رفلکس شیشه‌ها به یک تنظیم دلخواه از نور ورودی در ساختمان دست پیدا نمایند.

 

زاویه دید و نصب شیشه در نمای فیس کپ Face cap

 

نصب شیشه‌هایی باقابلیت دوجداره و سه جداره، تصور محیطی آرام و بدون تنش را برای افراد امکان‌پذیر می‌نماید.

کور نمودن زاویۀ دید برای افراد خارج از ساختمان و در مقابل ارائۀ دیدی وسیع‌تر به ساکنان داخلی ساختمان، متحرک نمودن پنجره‌ها و لیمنت قرار دادن آن‌ها و حذف هرگونه بار مرده از ساختمان از مزایای فیس کپ Face Cap در سازه‌های کرتین وال است که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی نمود و آن را به یکی از مطمئن‌ترین نماهای شیشه‌ای تبدیل کرده است.

نمای کرتین وال فیس کپ، یکی از روش‌های برجسته و مورد توجه جهت زیباسازی و بهبود نمای ساختمان‌ها است.

این سیستم نه تنها از زیبایی و شکوه زیادی برخوردار است، بلکه به شما امکان می‌دهد تا نمای ساختمان خود را به یک جلوه‌ای زیبا و ظاهری باشکوه تبدیل کنید.
در نمای کرتین وال فیس کپ با به هم‌پیوستن لامل‌های افقی و عمودی، یک فریم بسیار سبک و زیبا ایجاد می‌شود که مکان مناسبی برای قرارگیری شیشه‌های نمای کرتین وال فیس کپ است.

این نما با تلفیق زیبایی و فناوری، به ساختمان شما زیبایی و شکوهی خاص می‌بخشد که از دید دوربین‌ها و چشمان مردم، همیشه مورد توجه خواهد بود. اما برای اطمینان از استحکام و مقاومت سازه در برابر فشارها و وزن شیشه‌ها، لازم است که قبل از نصب نمای کرتین وال فیس کپ، مهندسان متخصص به محاسبات دقیق بپردازند.

مزایای نمای کرتین وال فیس کپ


نمای کرتین وال فیس کپ، در مقایسه با دیگر نماهای کرتین وال از مزایای منحصربه‌فردی برخوردار است که توجه ویژه‌ای را به خود جلب کرده است.

یکی از این مزایا، سرعت بالای اجرای فیس کپ است که نه تنها زمان تکمیل پروژه را کاهش می‌دهد؛ بلکه عملکرد و بهره‌وری آن را نیز افزایش می‌دهد.

امکان نصب بازشو از داخل یا دو جهته نیز از دیگر ویژگی‌هایی است که فیس کپ را از سایر نماهای کرتین وال متمایز می‌کند و این امکان را به کاربران ارائه می‌دهد تا بر اساس نیازهای خود را انتخاب کنند.
همچنین، هزینه اجرای نمای کرتین وال فیس کپ به طور قابل‌ملاحظه‌ای پایین‌تر از دیگر نماها مانند فریم لس است که این موضوع را به یک گزینه اقتصادی‌تر برای پروژه‌های ساختمانی تبدیل می‌کند.

به‌علاوه، استفاده از درپوش‌های دکوراتیو متفاوت با رنگ‌های متنوع بین شیشه‌ها، امکان ایجاد تنوع و زیبایی در طراحی‌های معماری را فراهم می‌کند و به ساختمان‌ها زیبایی و جلوه خاصی می‌بخشد.

سرعت در ساخت و نصب علاوه بر این‌که فیس کپ Face cap را به خاطر زمان محدود اتمام پروژه محبوب نموده ، بلکه هزینۀ کمی را نیز به صاحبان سرمایه وارد می‌نماید.

مراحل نصب اجرای نمای کرتین وال فیس کپ

اجرا و نصب نمای کرتین وال فیس کپ نیاز به برنامه‌ریزی دقیق، مهارت فنی بالا و استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته دارد. در این جا به بررسی این سیستم و جزئیات اجرا و نصب این نوع نما پرداخته ایم. تا خوانندگان از بهترین روش‌ها و راهکارهای ممکن برای اجرای موفق این سیستم مدرن اطلاع پیدا کنند.

مقاومت در مقابل دماهای بالا، مراقبت آسان و کم‌هزینه، پایین آوردن مصرف انرژی و وجود عایق برای صوت از ویژگی‌های دیگر آن می‌باشد و نکتۀ قابل‌توجه دیگر این است که ساختار آن به‌گونه‌ای می‌باشد که باوجود استفاده از شیشه‌هایی با سایز بزرگ، در طوفان‌های شدید نیز می‌تواند از نفوذ باران، گردوخاک و حتی حشرات ریز موذی جلوگیری نماید.

فیس-کپ. نمای اداری

در نمای کرتین وال فیس کپ بعد از انتقال لامل‌ها و یراق کرتین وال به محل پروژه، مراحل زیر انجام می‌شود. ابتدا، در مرحله اول، زیرسازی صورت می‌گیرد؛ در این مرحله، پلیت‌ها به تیرهای بتنی کوبیده و دستک‌ها جوش داده می‌شوند.

اگر سازه فلزی باشد، فقط دستک‌ها به محل‌های مقرر شده بر روی تیرها جوش داده می‌شوند. سپس، قوطی‌ها به دستک‌ها متصل و براکت‌های آلومینیومی (گالوانیزه) روی قوطی‌ها جوش داده می‌شوند.
در مرحله بعدی، اتصال لامل‌ها (پروفیل‌های آلومینیومی) آغاز می‌شود؛ با استفاده از پیچ‌ومهره، لامل‌های عمودی به براکت‌ها متصل می‌شوند. سپس، لامل‌های افقی یا ترنزم‌ها متصل می‌شوند؛ کانکتورهایی به مولیون‌ها متصل و ترنزم به مولیون وصل می‌شود.

فیس-کپ
با اتصال مولیون و ترنزم، قاب‌هایی به وجود می‌آید که شیشه‌ها را نگه می‌دارند؛ برای جلوگیری از ارتباط مستقیم شیشه‌ها با لامل‌ها، از لاستیک EPDM استفاده می‌شود.

در مرحله بعدی، پرشر پلیت به دماغه لامل‌ها پیچ می‌شود تا شیشه‌ها در جایگاه خود ثابت شوند، سپس نمای کرتین وال فیس کپ بر روی پرشر پلیت قرار داده شده و بدین ترتیب نمای کرتین وال فیس کپ تکمیل می‌شود. این نوع نماها در محل پروژه ساخته می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *