تراکوتا چیست؟
تراکوتا یا سفالینه، متریالی مهندسی و مدرنیته شده از همان آجر یا سفال سنتی که بافت بسیاری از شهرها و خانه سازی های قدیم را تشکیل می داد. تراکوتا واژه ای ایتالیایی به معنای سفال می باشد. این تایل ها برای اولین بار در اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی در کشور آلمان، با پایه خاک رس، به روش اکستروژن، در دمای بسیار بالا و در مدت زمان طولانی پخته و تولید گردید.

این متریال سازگار با محیط زیست، با توجه به پیشرفت روزافزون سیستم نما خود را به روز رسانی کرده و با محبوبیتی بیشتر نسبت بسیاری از متریال مدرن نما و حتی ظاهر گذشته خود و خواصی که مهندسین در آن خلق کرده اند، خود را در میان طراحی بزرگترین آرشیتکت ها و مطرح ترین ساختمان ها جای داده است و وظیفه حفظ اصالت ساختمان را بر عهده دارد.
سطوح تایل های تراکوتا با توجه به شکل ظاهری ، به ۳ مجموعه کلی : شیار دار (Grooved) ، صیقلی (Glazed) و برش خورده (Brushed) تقسیم می شود.
تراکوتا یا سفالینه، متریالی متشکل از خاک رس ، در اشکال و طرح های مختلف و منحصر به اجرا در نما (بسته به شرکت تولید کننده ) ، و با رنگ های کاملا طبیعی ( با پایه های کرم ، سرخابی و مشکی )، ظاهری مشابه خاک رس و سازگار با المان های ساختمان و مرغوب ترین و مدرن ترین متریال نما می باشد.

ساختار تایل های نمای تراکوتا
تایل های نمای تراکوتا (سفالینه)، مجوف و دوجداره می باشد. این تغییر و به روز رسانی مهندسی در فرم سنتی آجر ، کاهش وزن چشمگیری در این تایل ها را به دنبال داشته و از بار مرده وارد بر سازه می کاهد. همچنین هوایی که در بین جداره های خارجی و داخلی تراکوتا در جریان است ، از برودت هوای سرد یا گرم به دیواره اصلی سازه جلوگیری نموده و به عنوان عایق حرارتی ، عملکردی بی نظیر از خود ارائه می نماید.

نصب و اجرای نمای تراکوتا
تایل های نمای تراکوتا ، همانند سایر مصالح مدرن نما ، بدون نیاز به ملات و با استفاده از زیر سازی های مربوطه اجرا می شود . شکل ظاهری تایل های تراکوتا ، با توجه به کمپانی تولید کننده و سیستم پیشنهادی ارائه شده از جانب آن شرکت متغییر است ، اما مطلبی که در این بین حائز اهمیت بوده این است که تراکوتا ها برای اجرا، مانند سایر متریال نما، نیازی به سوراخ کاری ، شیار کاری و خم کاری نداشته و پس از اجرای زیرسازی های مربوطه با سرعتی ۵۰% سریع تر نسبت به سایر سیستم های نمای مدرن ساختمان قابل اجرا می باشد.
نصب تایل های تراکوتا با سهولت بالایی انجام می شود و معمولاً ، تنها نیاز به ۳ قطعه اصلی یعنی کلیپس ها ، Runner های آلومینیومی و پروفیل آهنی می باشد. در تصویر زیر قادر به مشاهده ۲ سیستم نصب اینویزیبل از تراکوتا می باشید.

مزایای نمای تراکوتا
- سهولت در اجرا ، سرعت بالای نصب
- ثبات رنگ تایل ها در مدت زمان طولانی
- دارای لوور هایی از جنس خودش ، جهت به عنوان تابش بند
- هماهنگی رفتاری در برابر تغییرات جوی ( به دلیل حالت ارتجاعی سفالینه ها)
- دوام بالا (عمر مفید بالای ۵۰ سال)
- به آسانی قابل بازیافت می باشد ( سفال ها و زیرسازی ها )
- عایق حرارتی به دلیل حالت دوجداره این محصول و دو پوسته شدن نمای ساختمان
- سبکی ساختار المان های نما ( افزایش مقاومت سازه در برابر تکان های شدید جوی مانند زلزله)
- وجود مقاطع اختصاصی برای فلاشینگ ها ،کنج ها ، کف پنجره ها و زیر سقفی ها