- نمای شیشه ای چیست؟
- کاربردهای نمای شیشه ای
- انواع و اقسام شیشه در نماهای شیشه ای
- شیشههای دوجداره و چند جداره
- شیشههای سکوریت
- شیشههای لمینیت
- شیشههای رفلکس
- شیشههای اسپندرال
- انواع نمای شیشه ای
- نمای کرتین وال استیک (لامل)
- سیستم یونیتایز (نمای یونیتایز)
- نمای شیشه ای اسپایدر
- سیستم فریم لس (شیشههای دوجداره بدون فریم)
- مزایا و معایب انواع نمای شیشه ای
- مزایای نمای شیشه ای
- معایب نمای شیشه ای
- مقالات و مطالب مرتبط به نمای شیشه ای
- نمای ساختمان غولهای فناوری و تکنولوژی
- نمای مدرن شرکت های بزرگ دنیا
- نمای مدرن برج های تجاری و نکات مهم در طراحی، اجرا، قیمت و هزینه
- شفافیت ساختمان: ۶ نمای کرتین وال شگفتآور
- نمای کرتین وال، تلالو شیشه در نمای ساختمان
- نمای فریم لس تجلی زیبایی و ظرافت
نمای شیشه ای چیست؟
شفافیت و ظرافتی که انواع نمای شیشه ای برای ساختمانها به ارمغان میآورند چنان شگفتانگیز است که همیشه در طول تاریخ توجه معماران را به خود جلب نموده و در معماری سنتی نیز یکی از ارکان اصلی طراحی نما بوده است. اگر بتوان بهگونهای بر استحکام کم آن غلبه نمود دیگر جای هیچ نگرانی را برای استفاده در بخشهای مختلف ساختمان خصوصاً نماسازی آن بر جای نخواهد گذاشت. در این میان ماشینآلات پیشرفته به کمک آمده و کیفیت شیشه ساخته شده با رویکرد استفاده در نماهای مدرن ساختمانها هرروز افزایشیافته است.

کاربردهای نمای شیشه ای
در دورههای پیشین استفاده از شیشه فقط به پنجرهها محدود میشد اما ساختمانها با ورود به دوره جدیدی بانام معماری مدرن توانستهاند از این عنصر در نمای بیرونی خود بهره بیشتر برده و بهصورت پررنگتر از آن استفاده کنند. امروزه کمتر برج لوکس و ساختمان نامآشنا و پرآوازهای را خواهیم دید که یکی از انواع نمای شیشه ای را برای خود انتخاب نکرده و به مدد این سبک بر جذابیت خود نیافزوده باشد.
انواع و اقسام شیشه در نماهای شیشه ای
شیشههایی که میتوان آنها را در نماسازی به کاربرد دارای تنوع بالایی هستند که ما در اینجا به ذکر چند نمونه از معروفترین آنها اکتفا میکنیم.
شیشههای دوجداره و چند جداره
شیشههای چندجداره مجموعه ای متشکل از ۲ یا چند شیشه بهمراه اسپیسر آلومینیومی که دارای فضایی بین لایههای شیشه ای خود هستند، اغلب از پلاستیک یا گاز آرگون بهمنظور کاهش رسانایی ، افزایش مقاومت حرارتی ، جلوگیری از تعریق شیشه و … پر میشوند تا در هنگام استفاده در پنجرههای بازشو مقاومت قابل قبولی از خود ارائه دهند.
شیشههای سکوریت
شیشههای سکوریت نیز نمونهای هستند که در بین انواع نمای شیشه ای بهوفور دیدهشده و به علت مقاومت بالا در برابر شکستن به خاطر تغییراتی که در ساختار آنها ایجادشده است موردتوجه میباشند. این نوع شیشه ها هنگام شکستن به ذرات مکعبی کوچک و بی خطر شیشه تبدیل میشود.
شیشههای لمینیت
شیشههای لمینیت یا نشکن شامل دو یا چند لایه شیشه اند که به وسیله ورقه های تلق PVB شفاف تحت حرارت و فشار به هم متصل می شوند . از این نوع شیشه به عنوان عایق صوتی ، جاذب حرارت ، کاهنده شفافیت و شیشه ایمنی استفاده میشود. در واقع هنگامی که این شیشه ها شکسته میشود ، خاصیت کشسانی تلق نایلونی به کار برده شده مانع از پخش ذرات شیشه می شود.
شیشههای رفلکس
شیشههای رفلکس بهمنظور بازتاب بخشی از نور که از جانب آفتاب به ساختمان میتابد و همچنین کنترل نمودن این نور طراحیشدهاند که در نماهای شیشه ای که شاهد تابش مستقیم خورشید به داخل ساختمان هستیم بسیار کاربردی میباشند.
شیشههای اسپندرال
شیشههای اسپندرال در طرح ها و رنگ های مختلف و به صورت غیر شفاف تولید میشوند و بیشترین میزان استفاده از آنها در طبقات و برای پوشاندن تیر ، اتصالات از قبیل داکت ها و براکت ها و… و در نمای ساختمان می باشد.
انواع نمای شیشه ای
شیشه اگرچه شکننده است اما انعطاف خوبی داشته و در کنار عنصری چون فلز میتواند بر ضعف خود فائق آمده و استحکام را نیز به تصویر بکشد. ازاینرو سیستمهای فلز-شیشه ای متنوعی وجود دارند که هر یک بهگونهای سعی نمودهاند زیبایی شیشه را در سازه خود به نمایش گذاشته و طرحی ایدئال و جذاب را از خود بروز دهند. از معروفترین انواع نمای شیشه میتوان سیستم کرتین وال استیک (لامل)، سیستم یونیتایز، سیستم اسپایدر و … را نام برد که هر یک در نوع خود بینظیر و تحسینبرانگیز هستند.
در ادامه سعی میکنیم شما عزیزان را بیشتر با انواع نماهای شیشه ای آشنا نماییم.
نمای کرتین وال استیک (لامل)
درروش کرتین وال استیک که در حالت فیس کپ و فریم لس اجرا میگردد، پس از نقشهبرداری دقیق و بر طبق آن، پروفیلهای عمودی آلومینیومی توسط جوش به استراکچر ساختمان متصل شده و سپس پروفیلهای افقی توسط بست های مخصوص بر روی پروفیلهای عمودی نصب میگردد سپس نوبت به لاستیکهای آببندی، شیشهها و بازشوها میرسد تا به صورتی کاملاً استاندارد و حسابشده در جای مخصوص خود قرار گیرند. در اینجا شما برای انتخاب شیشه هیچ محدودیتی نداشته و با خیال آسوده میتوانید از میان انواع مختلف آن مانند شیشه ساده، شیشه دوجداره، شیشه سه جداره، شیشه لمینیت، شیشه سکوریت، شیشه اسپندرال، شیشه سندبلاست و انواع شیشههای اسمارت یکی را برحسب تمایل انتخاب نمایید. این سیستم به علت مقرونبهصرفه بودن اگرچه گزینه خوبی محسوب میشود اما به دلیل امکان محدود برای ایجاد دریچههای بازشو انتخاب مناسبی برای ساختمانهای مسکونی نخواهد بود.

سیستم یونیتایز (نمای یونیتایز)
تولید در کارخانه و قرارگیری بر روی نما بهصورت پازل توانسته سیستم یونیتایز را به یک نمای شیشه ای محبوب تبدیل نماید که امکان نصب حین اجرای ساختمان و سرعتبالای نصب را برای آن پدید آورده است. یعنی تمام مراحل نازککاری همراستا با مراحل ساخت بهپیش میرود. انعطافپذیری تایل ها در کنار هم زمینهساز مزیت دیگری در این نوع نمای شیشه ای میشود و آن مقاومت عالی در برابر زلزله و تکانهای شدید است؛ اما متأسفانه به دلیل گرانقیمت بودن فقط در برجها و آسمانخراشها که میخواهند سرعت را چاشنی فعالیت خود کنند استفاده میشود و در ساختمانهای کوچک به دلیل مقرونبهصرفه نبودن باکم توجهی مواجه شده است.

نمای شیشه ای اسپایدر
در میان انواع نمای شیشه ای سیستم اسپایدر نیز بهخوبی خود را نشان میدهد. در این سیستم قطعات چنگک مانند به کمک آمده و شیشهها را در کنار یکدیگر نگه میدارند. امکان استفاده از شیشههای تک جداره و یا بهصورت دو شیشه لمینیت، شیشههای دوجداره در کنار ستونها و قطعات که در نما مشهود هستند همگی نمایی از یک سیستم پیشرفته را به نمایش میگذارند. ایدههای جدید که نوید استفاده از ستونهای شیشه ای را برای این نما دارند توانستهاند حداکثر زیبایی ممکن را برای نمای ساختمان داشته و شفافیت بالا و اجرای شیشه با ابعاد بزرگ را برای فروشگاهها و مراکز تجاری امکان پذیر کنند.
سیستم فریم لس (شیشههای دوجداره بدون فریم)
فریم لس دارای رنگبندی متفاوت و لاستیکهای مخفی آببندی و هوابندی بوده به همین دلیل در میان انواع نمای شیشه ای جایگاه منحصربهفردی دارد و به خاطر اینکه توسط پروفیلهای فلزی شبکهبندی شده و فریم نما داخل این شبکهها تعبیه میشوند میتواند امنیت فوقالعادهای را به ارمغان آورده و خطر شکستگی شیشهها را تا حد قابلتوجهی کاهش دهد. ازاینجهت مورد استقبال است.
مزایا و معایب انواع نمای شیشه ای
در معماری مدرن نمای شیشه ای به علت اینکه بهعنوان یک پوشش مفید برای ساختمان در نظر گرفته میشود میتواند مزایای فوقالعادهای را برای ساختمانها فراهم نماید و علاوه بر جذابیت امنیت را نیز به ساکنان این ساختمانها هدیه بدهد؛ اما در مقابل معایبی نیز دارد.
با مزایا و معایب انواع نمای شیشه ای همراهمان باشید.